Παραλίες

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και σε άλλες μικρότερες παρθένες, που προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση της ηρεμίας και τη φυσική ομορφιά του θαλάσσιου τοπίου.

Παραλία Πλαταριάς στη Πλαταριά Θεσπρωτίας

Παραλία Πλαταριάς στη Πλαταριά Θεσπρωτίας

Η Παραλία Πλαταριάς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ομώνυμο πανέμορφο οικισμό σε ιδανικό σημείο.

Πρόκειται για μια μεγάλη, περίπου 1,5 χιλιομέτρων, αμμώδη και ρηχή παραλία με καθαρά νερά. Τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύει πολύ κόσμο τόσο από την Ηγουμενίτσα όσο και από άλλους προορισμούς καθώς βρίσκεται σε κομβικό, εύκολα προσβάσιμο σημείο.

H κεντρική μαρίνα της Πλαταριάς καθιστούν την παραλία ξεχωριστή καθώς κάθε χρόνο υποδέχεται δεκάδες σκάφη και ιστιοπλοϊκά! Επίσης κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλές ψαροταβέρνες που φημίζονται για το φρέσκο ψάρι τους καθώς και καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα σνακ!

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει και άπλετος χώρος για πάρκινγκ!

Παραλία Κόκκινος Βράχος στη Πλαταριά Θεσπρωτίας

Παραλία Κόκκινος Βράχος στη Πλαταριά Θεσπρωτίας

Η παραλία Κόκκινος Βράχος βρίσκεται λίγο πριν την Πλαταριά. Θα την συναντήσετε πηγαίνοντας από τον παλιό δρόμο Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς.

Είναι μία πολύ όμορφη χαρακτηριστική παραλία καθώς αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Το όνομά της οφείλετε στα κόκκινα πετρώματα που περιβάλλουν την παραλία. Ελκύει πολλούς νέους καθώς διαθέτει μπαρ το οποίο λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες και προσφέρει τόσο ξαπλώστρες, όσο και καφέποτό και διάφορα σνακ.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μπορείτε να βρείτε και πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την επισκεφτείτε!

Παραλία Καλάμι στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Παραλία Καλάμι στην  Πλαταριά Θεσπρωτίας

Η παραλία Καλάμι είναι η δεύτερη που συναντάτε μετά την Ηγουμενίτσα με κατεύθυνση προς Πλαταριά.

Πρόκειται για μια μικρή και ήσυχη, παραλία που περιβάλλεται από πολύ πράσινο! Στο ίδιο σημείο θα βρείτε και το ομώνυμο κάμπινγκ. Η αμμουδιά αποτελείται από λεπτό βότσαλο και τα νερά της είναι δροσερά! Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα σνακ στις ξαπλώστρες  που προσφέρουν οι υπηρεσίες του κάμπινγκ και του beach bar.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχει και αρκετό χώρο πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας.

Παραλία Γάτα στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Παραλία Γάτα στην  Πλαταριά Θεσπρωτίας

Η παραλία Γάτα είναι η πρώτη που συναντάτε μετά την Ηγουμενίτσα με κατεύθυνση προς Πλαταριά.

Πρόκειται για μια μικρή πανέμορφη, παραλία που περιβάλλεται από πολύ πράσινο αλλά και απότομους βράχους που την καθιστούν μία από τις πιο γραφικές της περιοχής! Η αμμουδιά αποτελείται από χοντρό βότσαλο και τα νερά της είναι καταγάλανα και καθαρά! Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα σνακ στις ξαπλώστρες που προσφέρει η γραφική καντίνα που λειτουργεί εκεί.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχει και αρκετό χώρο πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας.

Παραλία Nαυτίλου

Παραλία Nαυτίλου

Για να επισκεφτείτε την παραλία του Ναυτίλου υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι ακριβώς έξω από τη είσοδο του κάμπινγκ να πάρετε το δρομάκι που πάει δεξιά (άσφαλτος) και να βγείτε στην παραλία που βρίσκεται λίγο πιο δεξιά από το κάμπινγκ όπου υπάρχει χώρος για μερικά αυτοκίνητα.

Ο άλλος τρόπος είναι να μπείτε μέσα στο κάμπινγκ και να ακολουθήσετε το αριστερό (ευθεία σχεδόν) δρομάκι όπου μετά από λίγο θα δείτε ταμπέλα που λέει “Πάρκινγκ επισκεπτών” και από εκεί να κατεβείτε με τα πόδια στην παραλία κάπου 150 – 200 μ. απόσταση. Εδώ θα βρείτε ένα beach bar, χώρο για beach volley, ξαπλώστρες – ομπρέλες για νοίκιασμα καθώς και ένα καφέ εστιατόριο λίγο πιο πάνω. Μπορείτε όμως και να αράξετε κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων στα πέτρινα πεζούλια που υπάρχουν εκεί.

Η παραλία είναι με βότσαλα και μικρές πέτρες όπως και ο βυθός λίγο πιο μέσα. Παρόλα αυτά την προτιμούν πολλοί που έρχονται ακόμα και από τη γειτονική Πλαταριά και ο λόγος είναι μάλλον τα πολύ καθαρά νερά της.

Παραλία Μπέλλα Βράκα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παραλία Μπέλλα Βράκα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η παραλία Μπέλλα Βράκα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο.

Μπορεί κανείς να την επισκεφτεί με τα πόδια περνώντας κυριολεκτικά μέσα από την θάλασσα. Είναι μια μικρή, γραφική, αμμώδης παραλία η οποία συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες.

Η παραλία προσφέρει επίσης την ευκαιρία να ασκήσετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Υπάρχει  η δυνατότητα να την επισκεφτείτε με αυτοκίνητο το οποίο αφήνετε σε πάρκινγκ πάνω από την παραλία και κατεβαίνετε σε αυτή από κατάλληλο διαμορφωμένο μονοπάτι. Μόλις την αντικρίσετε θα μαγευτείτε από το πανέμορφο τοπίο. Δίπλα σε αυτή υπάρχουν και άλλες οργανωμένες παραλίες στις οποίες πηγαίνετε είτε από μονοπάτια είτε με βάρκα καθώς κάποιες από αυτές είναι απροσπέλαστες.

Παραλία Μικρή Άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παραλία Μικρή Άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι μια μικρή, γραφική και δροσερή παραλία. Είναι ιδιαίτερη και οργανωμένη, αφού διαθέτει μπαρ και φαγητό, ενώ η διασκέδαση πολλών νέων εκεί είναι έκδηλη.

Τα νερά της είναι κρυστάλλινα ενώ η αμμουδιά αποτελείται από ψιλό και χοντρό βότσαλο. Επίσης μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και το πάρκινγκ με άφθονο χώρο.

Η Μικρή Άμμος προτιμάται πολύ από την νεολαία καθώς πολύ συχνά διοργανώνονται πάρτι με δυνατή μουσική! Η διασκέδαση πολλές φορές κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η παραλία Μέγα Άμμος είναι μια πανέμορφη παραλία με βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα δροσερά νερά. Είναι γραφική και οργανωμένη τόσο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όσο και με αναψυκτήρια και ψαροταβέρνες.

Θα την βρείτε πηγαίνοντας προς Σύβοτα πριν από την παραλία Μικρή Άμμος. Είναι γεμάτη ζωή από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος της. Μαζεύει τόσο νεολαία όσο και οικογένειες με παιδιά!

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την επισκεφτείτε!

Παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παραλία Πισίνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η παραλία Πισίνα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στα Σύβοτα. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του ονόματος της. Αξίζει να την επισκεφτείτε, μόνο όμως με σκάφος ή καΐκι, εφόσον βρίσκεται απέναντι από τα Σύβοτα σε ένα νησάκι, αυτό του Αγίου – Νικολάου.

Τα νερά της είναι διάφανα, τιρκουάζ και νιώθει κανείς ότι βρίσκεται σε μια «πισίνα της φύσης». Καθημερινά την επισκέπτονται δεκάδες τουρίστες και ντόπιοι από τα Σύβοτα αλλά και από άλλες παραλίες, καθώς αποτελεί ένα ειδυλλιακό τοπίο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα μοναδικό περιβάλλον που θυμίζει εξωτικά μέρη.

Τέλος δεν είναι τυχαίο το ότι έχει επιλεγεί από πολλά τουριστικά περιοδικά, ως μέσο ανάδειξης του κάλλους της περιοχής!

Παραλία Γαλλικός Μόλος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παραλία Γαλλικός Μόλος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κεντρικά στα Σύβοτα θα βρείτε μια όμορφη παραλία με βότσαλο και ψιλή άμμο. Πρόκειται για την παραλία Γαλλικός Μόλος.

Θεωρείται ζεστή, διαθέτει μαγαζί για καφέ ή φαγητό και έτσι για πολλούς επισκέπτες αποτελεί πρώτη επιλογή. Η αμμουδιά αποτελείται από ψηλό και χοντρό βότσαλο ενώ τα νερά είναι καθαρά και κρυστάλλινα! Επιπλέον προσφέρει ξαπλώστρες και απεριόριστη θέα προς τα νησιά των Συβότων.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την επισκεφτείτε!

Παραλία Καραβοστάσι

Παραλία Καραβοστάσι

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και καταγάλανα δροσερά νερά, που βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και την προτιμούν κυρίως ενήλικες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.

Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέφαγητό ή σνακ σε ταβέρνες  που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε για τη διασκέδαση σας στο νερό κανόποδήλατα θαλάσσης κ.τ.λ.

Τέλος, η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη και αναμφισβήτητα έχει πολύ  χώρο για να παρκάρετε.

Παραλία Αγία Παρασκευή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παραλία Αγία Παρασκευή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η παραλία Αγία Παρασκευή είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και χαλίκι στη μέση κυριολεκτικά ενός καταπράσινου τοπίου, αφού ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα καταπράσινο νησάκι. Φυσικά μπορεί κανείς να το επισκεφτεί κολυμπώντας. Σπάνια έχει κύμα και στην αρχή της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας-Παρασκευής.

Είναι ιδιαίτερα οργανωμένη με διάφορα beach-bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε σνακ, ποτό ή καφέ.

Να σημειωθεί ότι πηγαίνοντας προς Αγία Παρασκευή θα βρείτε μια μικρότερη οργανωμένη παραλία, το Καμίνι. Πρόκειται για μια γραφική, αρκετά δροσερή, πεντακάθαρη και πετρώδη παραλία. Εκεί θα βρείτε ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, και ξαπλώστρες με πλήρη εξυπηρέτηση.

Παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η παραλία Αρίλλα (Αρίλλας) είναι μία απάνεμη οργανωμένη παραλία, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική και προτιμητέα για οικογένειες με παιδιά, εφόσον είναι ιδιαίτερα ρηχή. Περιβάλλεται από πολύ γραφικό τοπίο, πράγμα που ενισχύεται από την ύπαρξη ενός λιμανιού για σκάφη, όπου σταματάνε πολλοί επισκέπτες και απολαμβάνουν την παραλία.

Στην εν λόγω παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες με πλήρη εξυπηρέτηση (καφέςσνακπαιχνίδια θαλάσσης), όπως επίσης και διάφορες ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Σαφώς εύκολα κανείς φτάνει στην παραλία, είναι πολύ προσιτή και έχει χώρο για πάρκινγκ.

Τέλος δίνεται η δυνατότητα να ενοικιάσετε βάρκα για να επισκεφτείτε τις διπλανές παραλίες.

Παραλία Δρέπανος

Παραλία Δρέπανος

Ο Δρέπανος είναι η κοντινότερη παραλία στην πόλη της Ηγουμενίτσας και προτιμάται από πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού!

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη, περίπου 4 χιλιομέτρων, αμμώδη και ρηχή παραλία με καθαρά νερά. Ξεκινά από το ομώνυμο κάμπινγκ που βρίσκεται στην αρχή και καταλήγει στο Μακρυγιάλλι στο άλλο άκρο της! Κατά μήκος της παραλία θα βρείτε πολλές ταβέρνες για γεύμα και ποτό αλλά και παραθαλάσσια club για τους νέους! Επίσης σε πολλά σημεία της προσφέρεται η δυνατότητα να ενοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες! Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο χώρος για πάρκινγκ είναι απεριόριστος!

Παραλίες Πάργας

Παραλίες  Πάργας

Για να κάνεις τις … βουτιές σου, η Πάργα προσφέρει αρκετές και καλές επιλογές. Η κεντρική αμμουδιά της Πάργας είναι το Κρυονέρι, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την προβλήτα και το κέντρο και είναι μία μικρή, καθαρή αμμουδιά με άμμο και βότσαλα. Λίγο παρακάτω βρίσκεται η ήσυχη (ακόμη και στη high season) αμμουδιά του πίσω Κρυονερίου.

Η πιο διάσημη παραλία της περιοχής είναι αναμφισβήτητα ο Βάλτος. Στα δυτικά της πόλης, περίπου 10’ λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και πίσω από το κάστρο, η πολυσύχναστη αμμουδιά έχει υποδομές για θαλάσσια σπορ και συγκεντρώνει την πλειονότητα του κόσμου, τόσο των νεαρών όσο και των οικογενειών. Μπορείς να φτάσεις σε αυτή με τα πόδια από το στενό δρομάκι που ξεκινάει από το κάστρο.