Τοποθεσία & Πρόσβαση

Η Πλαταριά Θεσπρωτίας είναι ένα χωριό ‘καθρέφτης’ του Ιουνίου και της Κέρκυρας στον ομώνυμο κόλπο.

Πρόκειται για ένα ψαροχώρι με εξαιρετική τουριστική υποδομή που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς του εγχώριου και διεθνούς jet set με το λιμανάκι και τη μαρίνα που διαθέτει για μικρά σκάφη και γιότ.

Οι παραλίες των Συβότων, οι γραφικοί κόλποι της Πλαταριάς, η πανέμορφη Πάργα και η ευρύτερη περιοχή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα στην Ελλάδα.

Στο χωριό θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι από ντόπιους ψαράδες αλλά και φρέσκα νόστιμα κρέατα από ορεινά χωριά της Θεσπρωτίας. Μικρά παραδοσιακά παντοπωλεία αλλά και supermarket.

Τα τοπικά μανάβικα εφοδιάζουν με φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάθε επισκέπτη από τον κήπους του χωριού. Πλούσια νυχτερινή ζωή τόσο εντός όσο και εκτός της πλησιέστερης περιοχής στοχεύουν στην ικανοποίηση κάθε είδους διασκέδασης.

Το Φαρμακείο, ο οδοντίατρος και ο Γενικός Ιατρός, καθώς και το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας (μόλις 10’) εγγυώνται άμεση παρέμβαση και ιατρική περίθαλψη δίνοντας υγειονομική ασφάλεια σε κάθε επισκέπτη.

Σε αυτόν τον πανέμορφο και γραφικό κόλπο της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, ο οποίος εξελίσσεται σε ένα αξιοζήλευτο θέρετρο, χτίστηκε από το KRIKONIS HOTEL το συγκρότημα Τουριστικών κατοικιών ‘ALL SAINTS VILLAS’ και αποτελεί πλέον σταθμό για την περιοχή, αφού απέχει μόλις 10’ από την Ηγουμενίτσα10’ από τα Σύβοτα και 40’ λεπτά από την Πάργα.

Πρόσβαση:

Οδικώς: από Ιωάννινα/Εγνατία Οδός, από Πρέβεζα και από Ηγουμενίτσα.

Ακτοπλοϊκώς: από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αεροπορικώς: από τα αεροδρόμια του Άκτιου και της Κέρκυρας, που είναι συνδεδεμένα με τις κυριότερες Ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες.

Αποστάσεις:

  • Ιωάννινα (Αεροδρόμιο): 40 λεπτά.
  • Ηγουμενίτσα (Λιμάνι): 10 λεπτά.
  • Αθήνα: 5 ώρες.
  • Θεσσαλονίκη: 3 ώρες.
  • Σύβοτα: 10 λεπτά.
  • Άκτιο: 1 ώρα.
  • Πάργα: 40 λεπτά.