Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε οργανωμένες παραλίες και σε άλλες μικρότερες παρθένες, που προσφέρουν απλόχερα την αίσθηση της ηρεμίας και τη φυσική ομορφιά του θαλάσσιου τοπίου.

Πολλά επίσης, είναι και τα μονοπάτια που δίνουν τη δυνατότητα περιήγησης και ανακάλυψης του ειδυλλιακού της τοπίου είτε πεζοπορώντας είτε με ποδήλατο για τους λάτρεις του mountain bike.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών και εκμάθησης, θαλάσσιο σκι, windsurf με δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού και εκπαίδευσης και πολλά ακόμη θαλάσσια σπορ σε ειδικές οργανωμένες παραλίες.

Τέλος, ιδανική επιλογή για τον κάθε επισκέπτη είναι η ενοικίαση μηχανοκίνητης βάρκας από το λιμάνι της Πλαταριάς η οποία δε απαιτεί την κατοχή κανενός διπλώματος πλοήγησης.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους  να δουν και  να γνωρίσουν την μαγεία του τοπίου των ακτογραμμών της περιοχής, να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν μαγικά μέρη όπου το πράσινο της φύσης χάνεται μέσα στο γαλάζιο της θάλασσας, να πάνε σε νέες παραλίες όπου δεν μπορεί κάποιος να τις προσεγγίσει οδικώς, να κολυμπήσουν σε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά αλλά και να περιηγηθούν στις φυσικές σπηλιές που υπάρχουν σε πολλά παράκτια σημεία  της περιοχής.