Σε μια χώρα όπου η φιλοξενία ανάγεται στην εποχή του Ξένιου Δία, η φιλοξενία είναι ιερή. Ιστορικά μνημεία διηγούνται τη ζωή του τόπου στο πέρασμα των χρόνων διαγράφοντας ταυτόχρονα την νέα πορεία του. Βυζαντινά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, εκκλησίες, παραδοσιακοί οικισμοί είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορείτε να επισκεφθείτε στην περιοχή.

Η Πλαταριά αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για συναρπαστικές αποδράσεις και επισκέψεις στα ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου και τοποθεσίες, με τουριστικό ενδιαφέρον, όπως: τα αρχαιολογικά μνημεία του Νεκρομαντείου, της Νικόπολης, της Δωδώνης, την Πάργα, τον ποταμό Αχέροντα, το Σούλι, τα νησιά των Παξών, την Κέρκυρα και άλλες κοντινές ή και μακρινές αποδράσεις όπως Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα.

Το συγκρότημα κατοικιών Allsaints – Άγιοι Πάντες αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ήπειρο συνδυάζοντας καλοκαιρινές διακοπές ταυτόχρονα με επιμορφωτικές αποδράσεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Ηπείρου.